YEAR:    2008

SITE:     Princeton, NJ

SIZE:     650,000 FT2


A short trip connects the Northeast Corridor with Princeton University's leafy campus. Students, professors and visitors travel along geographic vectors transitioning from rail to road and road to path. Perspectival corridors force a sense of geometric ambiguity perverting parallel lines that magnetize on the horizon. Through initial photography and expanded by graphite and ink wash, constructed drawings illuminated a world of rail ties, wires and structure. Through this investigation and production, the same logical methodology of development and discovery were methodology applied to the performing arts programmatic requirements. Situated at the axes of town and campus, the buildings spring from each other towards and away from adjacent architecture and landscape acting as beacons, bridges and gateways in much the same way as transit infrastructure.